Recept på polentapizza!

Min absoluta favoritpizza! Mer krispig pizza få du leta efter!

Den är dessutom glutenfri!

Till 1 pizza: Du behöver.

250 gram polenta (majsgryn)

50 ml kokosolja

Salt, peppar

0,5 pkt ekologisk krossade tomater

75 gram parmesanost

Min absoluta favoritpizza! Mer krispig pizza få du leta efter!

Den är dessutom glutenfri!

Till 1 pizza: Du behöver.

250 gram polenta (

1. Koka 350 ml vatten och häll i polentan. låt koka tills polentan blir som en deg.

   Lägg sedan ut det på ett bakplåtspapper.

15966700_10158030830280258_211322370_o - Recept på polentapizza!

                    2. Använd 2 bakpapper (ett i botten och ett på toppen), börja sedan forma och rulla ut.

15942646_10158030828335258_378098586_o - Recept på polentapizza!

 

         3. Lägg degen i en ugnsfast form och placera i ugnen på 180 grader i 15 min. Ta den ut och vänd den upp och ner. Sätt ´     in den i ugnen 10 min till eller tills du ser de är knaprig.
Ta ut den ur ugnen och låt den svalna i 10 min. Sätt nu ugnen på 220 grader.    

 

15967821_10158030828150258_1737701377_o - Recept på polentapizza!

               4. Bred ut tomatsåsen och gör din egna favoritpizza (jag gjorde med oxfilekött som du ser uppanför på bilden).

                 Lägg sedan parmesan och mozarellaosten över, och krydda med oregano.

 

15943458_10158030827375258_252698689_o - Recept på polentapizza!

               5. Placera pizzan i ugnen mellan 8-10 min.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.