Sejfilé med rostad potatissallad.

Fördelen att vara tillsammans med en kock är att man hela tiden får middagar i världsklass!

Här kommer dagens recept! Pröva det du också!

 

(detta receptet är till 6 personer)

 

 

Du behöver

Sejfilet (en hel file ca 1kg)

Fördelen att vara tillsammans med en kock är att man hela tiden får middagar i världsklass!

Här kommer dagens recept! Pröva det du också!

 

(detta receptet är till 6 personer)

15935245_398025247211032_178713468_o1 - Sejfilé med rostad potatissallad.

 

 

Du behöver

Sejfilet (en hel file ca 1kg)

Dijonsenap

1 apelsin

0,5 kg nypotatis 

250 gram kesella

2 Morötter

1 knippe vårlök.

3 lime

olivolja


Vi börjar med sejfilén

1.Placera sejfilen i en ugnsfast form.

2.Smöra dijonsenap på toppen av fisken.

3.pressa sedan en halv apelsin över.

4.220 grader 15 min i ugnen. Smaksätt med salt och peppar.

 

Rostad potatissallad

1.Koka potatisen(skär de halva först) i 30 min(tills de är överkokta)

2.Skär morötterna och vårlöken

3.Lägg potatisen i en skål tillsammans med morötterna och vårlöken mixa sedan med olivolja och salt.

4.Lägg sedan på en ugnsplåt och 25 min i ugnen 220 grader(tills det är rostat)

 

15966914_398025290544361_1545059910_o - Sejfilé med rostad potatissallad.

 

Kesellasås med lime

1.lägg 250 gram kesella i en skål

2.Skär det gröna skaftet från vårlöken (ta hela) och lägg i skålen med kesella.

3.Pressa över 3 lime.

4.Blanda ihop. Smaka av med peppar och salt.

Du kan även koka broccoli och zuchini och ha till,Det gjorde vi!

Smaklig måltid!

15933997_398025243877699_143170173_o - Sejfilé med rostad potatissallad.


Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.