A dream without a goal is just a dream!

Vad är ditt mål? ”If you fail to plan, you plan to fail!!

Vad är ditt mål? ”If you fail to plan, you plan to fail!!

Att lyfta vikter och styrketräning i all ära, men alla kan lyfta vikter så ibland kan det vara bra att också ha ett ”skillsmål”. Med skillsmåll menar jag ett sådant mål som gör att du växer och utvecklas.

Ett av mina mål just nu är att lära mig göra en bakåtvolt! Det känns bra att berätta det för er, då kan jag inte backa ut nu, trots att målet skrämmer skiten av mig. Ni kommer få ett nytt inlägg om ett par månader när jag uppnått mitt mål! För jag har en plan och då är det inget som kan hindra dig. Att jag flyttat till Spanien gör dessutom detta mål enklare då jag kan öva på stranden och landar på mjukt underlag.

Tillbaka till mål. När jag jobbar med mina klienters mål så arbetar jag efter en modell som heter SMART.

SMART betyder att målet ska vara:

– SPECIFIKT – definiera vad målet betyder för dig, exakt vad du ska göra. Konkret

– MÄTBART – Det ska gå att kontrollera att man uppnått målet. 

– ATTRAKTIVT/ANGELÄGET – Det måste vara något du verkligen vill, du ska tänka lösningsfokuserat och se möjligheter – inte problem och gnälla…

– REALISTISKT – De ska vara möjligt att nå utifrån dina förutsättningar och ditt liv.

– TIDSBESTÄMT – Sätt en deadline, när ska målet vara uppfyllt.

Så sätt dig och skriv ner dina mål, sen behöver du Viljan, Självdisciplin och uthållighet!

Viktigt att tänka på att du gör det för DIG, och att det är DITT mål! Något du vill med hela ditt hjärta. Ofta kan man sätta sig falska mål, som t.e.x- jag vill gå ner 3 kg i vikt sedan är jag nöjd!

Fast kanske det inte är det du vill egentligen! Kommer just 3 kg mindre på vågen göra dig lyckligare? Refektera över vad du verkligen vill som sagt. Nu har jag berättar om mitt mål och det är också bra att du berättar om dina mål för någon i din närhet, då är det lättare att ta action!

kolla in min instagram @emeliefit för mer inspiration!

Ready-set-Go!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.