Min absoluta favoritpizza! Mer krispig pizza få du leta efter!
Den är dessutom glutenfri!
Till 1 pizza: Du behöver.
250 gram polenta (majsgryn)
50 ml kokosolja
Salt, peppar
0,5 pkt ekologisk krossade tomater
75 gram parmesanost
Min absoluta favoritpizza! Mer krispig pizza få du leta efter!
Den är dessutom glutenfri!
Till 1 pizza: Du behöver.
1. Koka 350 ml vatten och häll i polentan. låt koka tills polentan blir som en deg.
Lägg sedan ut det på ett bakplåtspapper.
2. Använd 2 bakpapper (ett i botten och ett på toppen), börja sedan forma och rulla ut.
3. Lägg degen i en ugnsfast form och placera i ugnen på 180 grader i 15 min. Ta den ut och vänd den upp och ner. Sätt ´ in den i ugnen 10 min till eller tills du ser de är knaprig.
Ta ut den ur ugnen och låt den svalna i 10 min. Sätt nu ugnen på 220 grader.
4. Bred ut tomatsåsen och gör din egna favoritpizza (jag gjorde med oxfilekött som du ser uppanför på bilden).
Lägg sedan parmesan och mozarellaosten över, och krydda med oregano.
5. Placera pizzan i ugnen mellan 8-10 min.